Vaders gedragen zich beter

Recentelijk onderzoek van de Oregon State University wijst uit dat mannen die net vader zijn geworden zich beter gedragen dan mannen die geen vader zijn geworden.

Een oude vos nieuwe trucjes leren

08-nov-2011 - In tegenstelling tot de gedachte dat je een oude vos geen nieuwe trucjes kan leren vind dit onder zoek dat mannen die net vader zijn geworden miner gaan drinken, roken, blowen en minder criminaliteit begaan.
David Kerr, assistent-professor in de psychologie aan de Oregon State University, en zijn volgden meer dan 200 jonge mannen die in een risico categorie vielen voor het gebruiken van drugs en het plegen van criminalitiet van de leeftijd van 12 tot 31.
De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat mannen zich naarmate ze ouder worden minder bezig gaan houden met met deze activiteiten. Als ze echter ook nog vader worden zullen ze zich nog minder bezig houden met drugsgebruik en criminaliteit als ze vader worden. Dit effect was het sterkste als ze vader werden tussen hun 20e en 30e jaar. Omdat een grote groep risicomannen werd gevolgd kon er gecontroleerd worden voor dit risicogedrag en een normale vermindering van deze activiteiten.
volgens dokter Kerr toont dit onderzoek aan dat "vaderschap een ervaring kan zijn die verandering in kan zetten zelfs voor mannen met een hoog risico op blowen, drinken, roker en criminaliteit. De kersverse vaders zouden meer open staan voor een positieve boodschap en bereid zijn hun gedrag te veranderen."

 

Reacties op 'Vaders gedragen zich beter'

Reacties

Jo
Eigenlijk wisten we dit al maar mooi dat het ook onderzocht werd

Jouw naam:

Nieuws

Het laatste baby, zwangerschap en kinderwens nieuws hier op brabbels

Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan