Eiceldonatie

Bij een eiceldonatie wordt een bevruchte eicel van een donor geïmplanteerd bij een vrouw die zelf geen eicellen meer aanmaakt of geen goed werkende eicellen heeft.

Hoe werkt eiceldonatie

Bij eiceldonatie worden eicellen van een donor via een ivf behandeling bevrucht en geplaats in de vrouw die zwanger wil worden.
De procedure werkt vrijwel hetzelfde als bij ivf. De donor moet een bijna complete ivf behandeling ondergaan om de eitjes te kunnen oogsten. De ontvanger wordt ook behandeld met medicijnen om de kans op een goede ontvangst groter te kunnen maken.
In Nederland is een anonieme eiceldonatie niet toegestaan en wordt de donor altijd geregistreerd in de stichting 'donorgegevens kunstmatige bevruchting'. Toekomstige ouders dienen dan ook zelf een donor uit te zoeken. In het buitenland is een anonime donor vaak wel toegestaan. In sommige gevallen wordt zelf het zoeken van een geschikte eicel geheel voor je overgenomen.

Ruildonatie

Een toegepast methode om toch wat anonimiteit en afstand te scheppen tussen ontvanger, donor en kind is de ruildonatie methode. 2 stellen zorgen beiden voor een donor en na het oogsten van de eitjes worden deze geruild tussen de stellen.
Het voordeel hiervan is dat er een afstand wordt gehouden tussen de donor en het kind. Je moet de donor immers zelf zoeken en vaak is dat daarom een bekende. Doordat je deze persoon ook na de donatie nog blijft zien kan dat ongemakkelijke toestanden opleveren omdat de donor de kinderen kan blijven zien als haar kinderen.

 

Reacties op 'Eiceldonatie'

Reacties

sabine2020
Hallo contact (chifru11965 @ gmail . com) als u geïnteresseerd bent in de adoptie van kinderen, Mijn man en ik hebben vanaf hier privé geadopteerd. Bedankt Sabine

Lilly
Welke lieve vrouw zou ons willen helpen om onze droom waar te maken? We hebben alleen jouw eicellen nodig... Wij danken je alvast met heel ons hart.

madeliefje
https://eicelgezocht.wordpress.com/

Jouw naam:

Lees meer ... !

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan