Hyperventilatie tijdens de zwangerschap

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap komt redelijk vaak voor. Het kan optreden tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling. Echt veel kwaad kan het niet maar het kan wel lastig zijn. Je kunt er bovendien ook nog eens erg van schrikken

Hyperventilatie tijdens de zwangerschap

Hyperventilatie krijg je als je verkeerd ademhaalt. Als je te snel of te diep ademhaalt. raak je te veel koolzuur kwijt doordat je het te veel uitademt. Als je dit te lang doet kun je last krijgen van klachten zoals:
- duizeligheid.
- flauwvallen of dat gevoel krijgen.
- benauwdheid.
- pijn op de borst.
- tintelingen in je vingers of je gezicht.
- droge mond.
- hoofdpijn.
- hartkloppingen.
- misselijkheid.
Hyperventilatie hoeft niet altijd samen te gaan met directe klachten. Bij langzame hyperventilatie adem je verkeerd door bijvoorbeeld te veel spanning. De klachten kunnen dan pas na een tijd optreden.

Hyperventilatie tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling heb je ook kans dat je gaat hyperventileren. Dit komt doordat je met je weeën mee ademt en daardoor te diep ademt. Normaal gesproken verdwijnt dit vanzelf weer na de bevalling. Je kunt er wel goed van schrikken maar veel kwaad kan het gelukkig niet.

Wat doe je tegen hyperventilatie?

Acute hyperventilatie kun je tegengaan door in een plastic of papieren zak te ademen. Zo herstel je snel de verhouding zuurstof / koolzuur in je lichaam.
Langzame hyperventilatie is wat lastiger tegen te gaan. Je moet bewust goed ademen (door je buik en langzaam uitadmenen) en/of voldoende rust nemen zodat je lichaam vanzelf weer rustiger gaat ademhalen. Als je last hebt van hyperventilatie is het verstandig dit met je arts te bespreken omdat deze je meer kan vertellen over ademhalingstechnieken of je hier eventueel voor door kan sturen.

 

Reacties op 'Hyperventilatie tijdens de zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Bloedarmoede tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap heb je een grote kans op bloedarmoede. Bij bloedarmoede voel je je vaak moe en duizelig doordat je bloed minder zuurstof kan leveren aan je lichaam.

Uitgebreid echoscopisch onderzoek

Bij het uitgebreid echoscopisch onderzoek wordt uitgebreid gekeken naar eventuele afwijkingen bij het kindje. Het verschil met het structureel echoscopisch onderzoek is dan ook vooral dat er uitgebreider gezocht wordt naar afwijkingen.

Gezond zwanger deel 2

Voor velen is een gezin een grote wens maar in de eerste aflevering werd al duidelijk dat het krijgen van kinderen niet áltijd zo vanzelfsprekend is. Voor nieuw leven zijn in ieder geval een gezonde (mannelijke) zaadcel en een gezonde (vrouwelijke) eicel

HELLP

HELLP syndroom is de 'ernstige' variant van een zwangerschapsvergiftiging. Meestal treedt HELPP op in de tweede helft van de zwangerschap of zelfs nog na de bevalling.

Duizeligheid tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen zijn tijdens de zwangerschap wel eens duizelig. Hoe dit komt en wat je er aan kunt doen lees je hieronder !

Overgewicht tijdens je zwangerschap

Overgewicht tijdens je zwangerschap is een probleem. Niet alleen kun je lastiger zwanger worden. De kans op complicaties is ook nog een groter.

 



Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan